KONFERENCA 3 BOTËRORE

2-3-4-5 qershor 2022 Arezzo
Auditorium Business and Convention Center

Praktika më e mirë: përshtatjet evolucionare të teknikës terapeutike që i përshtatet evolucionit të psikopatologjive

Për herë të parë do të mbahet një konferencë vërtet globale sepse do të zhvillohet me prezencë në Itali dhe me lidhje direkte me sallat e kongreseve pranë zyrave tona zyrtare, të cilës do t'i shtohen edhe salla të tjera të organizuara nga institute të lidhura me CTS në botë. .

Kongresi do të përkthehet në gjuhë të ndryshme njëkohësisht nga drejtuesit e zyrave botërore të Qendrës së Terapisë Strategjike.

Në rast se rregulloret në fuqi e pengojnë atë që të zhvillohet personalisht, i gjithë kongresi do të mbahet online

Vendndodhjet Zyrtare

Francë: Gregoire Vitrie

Spanjë: Maria Matin de Pozuelo

Rusi: Elena Pervisheva

Peru: Ricardo de la Cruz

Meksikë: Liliana Velarde 

Bolivi: Norman Romei

Kolumbi: Maria Andrea Hernandez 

Kostarikë: Gabriella D'Arsiè

Anglia: Padraic Gibson

Belgjikë: Instituti IGB

Përdorim: Cristian Moretto dhe Flavia Liguori

Kili: Evelyn Leighton

Paraguaj: Leticia Diaz

Konferenca

Il Konferenca e Tretë Botërore e Rrjetit Botëror të Terapisë së Shkurtër Strategjike dhe Sistemik (BSST) është projektuar si një lloj sekuence seminaresh rifreskuese të specializuara: do të propozohen strategjitë dhe truket terapeutike që janë zhvilluar vitet e fundit për të ruajtur efikasitetin dhe efikasitetin e lartë të qasjes ndaj evolucioneve të vëzhguara në dinamikën psikopatologjike.

Është e rëndësishme të merret parasysh se çrregullimet mendore dhe të sjelljes kanë evoluar me kalimin e kohës, kjo ka bërë të nevojshme ripërshtatjen e teknikave terapeutike, madje edhe çrregullimet e njohura në traditën strategjike me kalimin e kohës kanë nxjerrë në pah zhvillime dhe ndryshime, të cilat kanë kërkuar variacione dhe ripërshtatje të strategjive. të ndërhyrjes.

Kësaj duhet shtuar se kohët e fundit janë shfaqur probleme të reja klinike në lidhje me ndryshimet e mëdha në komunikim, marrëdhënie dhe stile jetese. E gjithë kjo e ka bërë thelbësore zhvillimin e mjeteve të reja dhe manovrave terapeutike. Edhe terapia u përgjigjet ligjeve të evolucionit, nëse nuk përshtatet herët a vonë, i nënshtrohet realitetit.                     

Në bazë të gjithë kësaj, Psikoterapia Strategjike e Shkurtër plotëson kriteret themelore të një disipline shkencore: efikasitetin, efikasitetin, përsëritshmërinë, transmetueshmërinë dhe parashikueshmërinë, duke treguar në fakte si dhe në epistemologjinë e saj të zotërojë rigorozitet dhe në të njëjtën kohë të nxitet nga kreativiteti. dhe shpikshmëria nuk u shkëput kurrë, me efikasitet të provuar empirik.

folësit


Eksponentët më të rëndësishëm të modelit të shkurtër të psikoterapisë strategjike dhe sistematike

Lokacioni


Auditorium Biznes dhe Konventa Qendra e Arezzo
2-3-4-5 Giugno 2022

Program


Një zhytje e plotë në botën e psikologjisë, psikoterapisë dhe shkencës së performancës

Si të regjistroheni


Zgjidhni mënyrën tuaj të pjesëmarrjes duke blerë online

Merrni pjesë në Konferencën e 3-të Botërore të BSST

2-3-4-5 qershor 2022 në Auditorium Centro Affari e Convegni në Arezzo

folësit

George Nardone

Psikoterapist dhe mësues universiteti

Shkoni në bio

Jean Jacques Wittezael

Psikoterapist dhe mësues

Shkoni në bio
Stefan Geyerhofer

Stefan Geyerhofer

Psikoterapist dhe mësues universiteti

Shkoni në bio

Gregory Vitry

Sociolog dhe mësues

Shkoni në bio

Claudette Portelli

Psikoterapist dhe mësues

Shkoni në bio

Joan Celia

Psikoterapist dhe mësues universiteti

Shkoni në bio

Stefano Pallanti

Psikiatër dhe profesor universiteti

Shkoni në bio

Jeffrey B. Jackson

Psikoterapist dhe mësues universiteti

Shkoni në bio

Giada Pietrabissa

Psikoterapist dhe mësues universiteti

Shkoni në bio

Ferdinand Wolf

Psikolog dhe mësues

Shkoni në bio

Elisa Balbi

Psikoterapist dhe mësues

Shkoni në bio

Camillo Loriedo

Psikiatër dhe profesor universiteti

Shkoni në bio

Padraic Gibson

Psikolog dhe mësues

Shkoni në bio

Gianluca Castelnuovo

Psikoterapist dhe mësues universiteti

Shkoni në bio

Michael Hoyt me F. Cannistrà

Psikolog dhe psikoterapist

Shkoni në bio

Robert Milanese

Psikolog dhe psikoterapist

Shkoni në bio

Program

 • Qershor 2 2022
 • Qershor 3 2022
 • Qershor 4 2022
 • Qershor 5 2022
13: 30 / 14: 30

Regjistrimi në konferencë

14: 30 / 15: 00

20 vjet BSST rrëfyer nga tre krijuesit

Stefan Geyerhofer - Jean Jacques Wittezaele - Giorgio Nardone
15: 00 / 17: 15

Dialog midis mendjes, trurit, logjikës dhe gjuhëve terapeutike

Giorgio Nardone - Stefano Pallanti - Jean Jacques Wittezaele

Epistemologjia, neuroshkenca dhe terapia e shkurtër strategjike

17: 15 / 17: 45

Ndërveprimi me audiencën

17: 45 / 19: 30

Marrja e numrave për të folur: Metodologjitë e kërkimit për të rritur efikasitetin terapeutik.

Giorgio Nardone - Jeffrey B. Jackson - Padraic Gibson - Stefan Geyerhofer - Gianluca Castelnuovo - Gregoire Vitry
 • Kërkim empirik për zhvillimin e teknikave terapeutike
 • Hulumtim empirik mbi gjuhën e terapisë
 • Metodologjia e kërkimit për vërtetimin e rezultateve: kërkime të bazuara në dëshmi dhe kërkime empirike gjatësore në terren
 • Propozime për metoda të tjera hetimi
19: 30 / 20: 00

Ndërveprimi me audiencën

 

 

09: 30 / 11: 45

Një fillim i mirë është gjysma e betejës: Teknika të avancuara për seancën e parë

Giorgio Nardone - Michael Hoyt me F. Cannistrà - Ferdinand Wolf me Andrea Leonardi
 • Evolucioni i kërkesës për mrekulli dhe teknika të tjera të terapisë të fokusuara në zgjidhje
 • Evoluimi i teknikës së terapisë me një seancë
 • Evoluimi i teknikës së dialogut strategjik dhe hipnoterapisë pa ekstazë
11: 45 / 12: 15

Ndërveprimi me audiencën

12: 15 / 13: 15

Demonstratë me Giorgio Nardone

George Nardone
13: 15 / 14: 30

Pushimi i drekes

14: 30 / 16: 30

Patologjitë më të dashura dhe më të frikshme: Trajtimi i avancuar i çrregullimeve të të ngrënit

Giorgio Nardone - Gianluca Castelnuovo - Jeffrey B. Jackson - Elisa Valteroni
 • Anoreksia e të miturve
 • Anoreksia e të rriturve
 • Binge hahet 
 • Të vjella
 • bulimia
 • Ushqimi i pakontrolluar
16: 30 / 17: 00

Ndërveprimi me audiencën

17: 00 / 19: 00

Kërkimi i kënaqësisë së humbur: Trajtimi i avancuar i çrregullimeve seksuale dhe më shumë

Giorgio Nardone - Stefan Geyerhofer - Jean Jacques Wittezaele - Elisa Balbi
 • anorgazmia
 • Pamundësia për të ngritur
 • Derdhje e parakohshme
 • Fobia e penetrimit femëror dhe mashkullor
 • Seksi kompulsiv kibernetik
 • Hiper shkelje seksuale dhe forma të dhunës
19: 00 / 19: 30

Ndërveprimi me audiencën

09: 30 / 11: 45

Arti dhe teknologjia e psikoterapisë: Trajtimi i avancuar i çrregullimeve fobiko-obsesive, fobive specifike dhe obsesioneve fobike

Giorgio Nardone - Jean Jacques Wittezaele - Roberta Milanese
 • Sulmet e panikut
 • Patofobia
 • Ipokondria
 • Monofobitë
 • Fiksimet fobike
 • Agorafobia vs klaustrofobia
 • Fobitë projektuese
11: 45 / 12: 15

Ndërveprimi me audiencën

12: 15 / 13: 15

Demonstratë me Giorgio Nardone

George Nardone
13: 15 / 14: 30

Pushimi i drekes

14: 30 / 16: 00

Arti dhe teknologjia e terapisë: Trajtimi i avancuar i çrregullimit obsesiv-kompulsiv dhe variantet e tij

Giorgio Nardone - Padraic Gibson - Claudette Portelli - Jeff Jackson
 • Obsesioni me rikontrollin
 • Detyrimi për higjienë
 • Mania e grumbullimit dhe mbajtjes
 • Ritualet pajtuese
 • Detyrimet e bazuara në kënaqësi
 • Kompulsiviteti parandalues
16: 00 / 19: 00

Psikoterapi afatshkurtër afatgjatë

Giorgio Nardone - Camillo Loriedo - Stefano Pallanti - Jean Jacques Wittezaele - Giovanna Celia

Evolucioni i trajtimit të çrregullimeve të personalitetit kufitar dhe depresionit madhor, sëmundjeve kronike

19: 00 / 19: 30

Ndërveprimi me audiencën

09: 00 / 11: 00

Punëtori pas kongresit me Giorgio Nardone - Përtej vetes: arti dhe shkenca e performancës

George Nardone
 • Në mendjen e interpretuesit

11: 00 / 11: 15

pushim

11: 15 / 12: 15

Stilet dhe performanca perceptive-konjitive

George Nardone

 

 

12: 15 / 13: 30

Pushimi i drekes

 

 

13: 30 / 14: 30

Ndryshoni duke mbetur vetvetja: krijoni fleksibilitet strategjik

George Nardone

 

 

14: 30 / 15: 30

Transi performativ: Mësoni të hyni në gjendjen e hirit

George Nardone

 

 

15: 30 / 16: 30

Shpikja dhe aktrimi: Rituale sugjestive

George Nardone

 

 

16: 30 / 16: 45

pushim

 

 

16: 45 / 18: 00

Demonstrim me vullnetarë dhe ndërveprim me publikun

George Nardone

 

 

Çmimet e pjesëmarrjes live

* MAX 300 VENDE

Çmimet e pjesëmarrjes online

Lokacioni

FAQ

Si mund të regjistrohem?

Për t'u regjistruar në Konferencë mjafton të plotësoni formularin online që gjeni në "Merrni pjesë në konferencë“Të kësaj faqeje. Ju do të jeni në gjendje të paguani lehtësisht me kartën tuaj të kreditit ose kartën e parapaguar edhe nëse nuk keni një llogari PayPal.

Për kë është e hapur pjesëmarrja?

Evenimenti do të jetë i hapur për të diplomuarit në Psikologji dhe Mjekësi, Psikologë dhe Mjekë. 

Ku dhe kur zhvillohet Kongresi i 3-të Botëror?

Konferenca e 3-të Botërore e Rrjetit Botëror BSST do të mbahet nga 2 deri më 5 qershor në Auditorium Centro Affari e Convegni në Arezzo dhe online.

A mund të marr pjesë në një ditë të vetme?

Po, mund të regjistroheni vetëm për ditën e vetme të së dielës 5 qershor. Gjatë fazës së regjistrimit ju mund të zgjidhni nëse do të merrni pjesë në të 4 ditët e Konferencës ose në një ditë të vetme të dielën.

A mund të regjistrohem edhe nëse nuk kam një llogari Paypal?

Po sigurisht. Pasi të ketë përfunduar procedura për futjen e të dhënave personale, ju do të ridrejtoheni në faqen e Paypal. Thjesht klikoni në butonin "Paguaj me kartë" dhe mund të bëni blerjen duke futur të dhënat e kartës tuaj në fushën përkatëse të tekstit.

A mund të paguaj me transfertë bankare?

Jo, pagesa mund të bëhet me kartë përmes formularit të regjistrimit online.

A mund të kem një faturë?

Po sigurisht. Ju mund të tregoni titullin e faturës në fushën e regjistrimit të formularit në momentin e blerjes. Kur të merrni emailin e konfirmimit të pagesës, do të gjeni të bashkangjitur faturën në formatin "xml".

A pritet lëshimi i certifikatës së pjesëmarrjes?

Po, Qendra e Terapisë Strategjike, në fund të aktivitetit, do të lëshojë certifikatën e pjesëmarrjes në Konferencën e Tretë Botërore të Rrjetit Botëror të Terapisë së Shkurtër Strategjike dhe Sistemik.

Po sikur të kem një ngjarje të paparashikuar dhe nuk mund të marr pjesë?

Pjesëmarrësi mund të kërkojë rimbursim brenda 15 ditëve nga data e planifikuar për Konferencën. Pas kësaj date nuk do të jetë më e mundur të kërkosh rimbursim.

Unë nuk flas italisht do të ketë një përkthim?

Po, falë drejtuesve të zyrave të Qendrës së Terapisë Strategjike në mbarë botën, përkthimi i njëpasnjëshëm i Kongresit do të kryhet për pjesëmarrësit online.

Profili BSST

Historia jonë

Rrjeti Botëror i Terapisë së Shkurtër Strategjike dhe Sistemik u themelua nga 700 pjesëmarrësit e pranishëm në Konferencën e Parë Evropiane (të mbajtur në Arezzo në nëntor 1), të cilët, u mblodhën për 2003 ditë, analizuan evolucionin e problemeve të shëndetit mendor, duke krahasuar modelet që e praktikojnë atë. psikoterapia, së bashku me veprimtarinë kërkimore, ishte zhvilluar në dekadat e fundit paralelisht në Evropë dhe në pjesën tjetër të botës.

Falë këtij krahasimi, u theksua qartë se si disa studiues evropianë ishin përsosur Protokollet e avancuara të trajtimit për patologji të veçanta, si dhe formulimi i Teknikat e komunikimit që kanë rritur në mënyrë të jashtëzakonshme efektivitetin dhe efikasitetin e trajtimeve, si në mjedisin klinik ashtu edhe në kontekstin organizativ.

Zbatimi pragmatik i qasjes strategjike dhe sistematike ndaj ndërveprimeve njerëzore ka zbuluar se ai është një nga modelet operacionale më efektive për zgjidhjen e problemeve ndërvepruese dhe psikopatologjike pa asnjë përdorim droge.

Duke kuptuar rëndësinë dhe rëndësinë shkencore që mund të nënkuptojë e gjithë kjo, ata vendosën të krijojnë një rrjet të quajtur "Rrjeti i shkurtër i terapisë strategjike dhe sistematike", duke përfshirë eksponentët më të shquar me detyrën e zgjerimit të kërkimit në nivel ndërkombëtar dhe krahasimit të modeleve në kultura të ndryshme. dhe kontekstet sociale, lehtësojnë botimet, organizojnë takime për të krijuar një elitë profesionistësh me synimin për të nxitur zhvillimin dhe shpërndarjen e njohurive që rrjedhin nga evolucioni i terapisë së shkurtër strategjike dhe sistematike.
Me atë rast, Prof. Giorgio Nardone, Drejtor i Qendrës së Terapisë Strategjike në Arezzo, u zgjodh unanimisht Koordinator i Rrjetit.

Ynë

 • Ndihma e njerëzve, familjeve dhe të gjithë atyre sistemeve të zgjeruara njerëzore (organizata, shoqata, grupe) që përballen me vuajtje dhe/ose vështirësi që kufizojnë mundësitë e tyre.
 • Organizoni të paktën çdo 3 vjet një konferencë ndërkombëtare për prezantimin e kërkimeve më të avancuara si në fushën e komunikimit dhe terapisë së çrregullimeve mendore dhe të sjelljes.
 • Ofroni anëtarëve të Rrjetit blerjet më të fundit në lidhje me çështjet kryesore të terapisë së shkurtër, kërkimit të avancuar, në mënyrë që të identifikohen trajtime gjithnjë e më të shkurtra dhe më efektive.
 • Identifikoni modelet e komunikimit dhe zgjidhjes së problemeve që shkaktojnë shpejt ndryshimin e nevojshëm brenda sistemeve organizative.

Rezultatet e arritura

Ne kemi krijuar një rrjet ndërkombëtar të pranishëm në 32 vende, i cili përfshin profesionistë nga organe publike dhe private, institute kërkimore dhe trajnimi.
Njohja e revistës së botuar ONLINE "Brief Strategic and Systemic Therapy European Review" (ISSN 1826-3992) e shpërndarë lirisht në të gjithë botën, për të shpërndarë kontributet më domethënëse të studiuesve dhe studiuesve duke stimuluar sa më shumë ndërveprimet ndërmjet trajnimeve, praktikë, teori dhe kërkime

Përkatësia

Të gjithë pjesëmarrësit në Kongresin Ndërkombëtar do të kenë automatikisht të drejtën të bëhen bashkëpunëtorë të Rrjetit Botëror të Terapisë së Shkurtër Strategjike dhe Sistemik, pa asnjë kosto.

Kjo është për të shmangur, ndryshe nga shoqatat e tjera shkencore ndërkombëtare, krijimin e çdo lloj lobi spekulativ apo rreth të mbyllur vetëm për specialistët, por për të krijuar një hapësirë ​​shkëmbimi dhe evoluimi të vazhdueshëm të teknikës në fushën e psikoterapisë.

Komiteti Shkencor

 • Paul WatzlawickPresident Nderi - 25/07/1921 - 31/03/2007
 • George NardoneKoordinator i Rrjetit Botëror të BBST
 • Elkaim Mony07/11/1941 - 20/11/2020
 • William Gulotta
 • Camillo Loriedo
 • Enriko Molinari
 • Enrico Pio Ricci Bitti
 • Alessandro Salvini
 • Saulo Sirigatti04/07/1933 - 17/08/2021
 • Teresa garcia13/01/1958 - 31/01/2019
 • Stefan Geyerhofer
 • Wendel Ray
 • Jean Jacques Wittezael
 • Gianfranco Cecchin22/08/1932 - 02/02/2004
 • Andrew Leonardi

Kontaktet

  Me dërgimin e kërkesës, deklaroj se kam lexuar informacionin mbi intimitet dhe pranoj përpunimin e të dhënave për ofrimin e shërbimit të kërkuar ose përgjigjen ndaj kërkesës për informacion *

  Qendra e Terapisë Strategjike

  Instituti i Kërkimeve, Trajnimeve dhe Psikoterapisë